Om Oss

Historien

Historien bak Mattilfolket
Mormor er 84 år, er enke og bor alene med begrenset husk. Hadde dagplass til midten av mars. Der fikk hun både frokost og middag før hun dro hjem.

For oss pårørende var dette helt supert og vi var trygge for mormor hele dagen. Etter at dagsenteret ble stengt, ble hun sittende hjemme i egen leilighet. Korttidshukommelsene er sviktende og vi kjenner på bekymringene om hun får i seg nok næring.

Det var da spørsmålet kom. Vi kan umulig være de eneste pårørende som bekymrer oss for om vår mor, mormor, eller «den-best-mora» som vår sønn sier.

VI DELTAR I “DUGNADEN”.
VI LEVERER “MAT TIL FOLKET”.

Mat til både til liten og stor, for ikke å si barnefamilier som for tiden både er elever og lærere på hjemmeskole/ “hjemmebarnehage”, husmor/far og yrkesaktive. Besteforeldre, enslige og familier med “mine og dine”. Dette er tanken bak “mat til folket”; vi vil levere middag til alle.

Og vi må handle NÅ. Ikke vente til noen sitter sultne hjemme. Det er nok mat til alle, men det er ikke alle som kan, eller vil, handle i matbutikken i disse dager

Fakta om Mattilfolket, et konsept av Barnehagematen.no

Barnehagematen.no/Skolematen.no har levert mat til ban og unge i over 10 år. Vi har bl.a. fått Gründerpris for vårt arbeid med god og ernæringsrikitg mat. I tillegg har vi fått støtte fra Innovasjon Norge og Statens Landbruksforvaltning.

Nå når skoler og barnehager er blitt stengt ønsker vi å være med på “dugnaden” og hjelpe til med det vi kan best; å levere mat på døra til de som trenger og ønsker det.

Vi har systemer og rutiner for dette, samt kjøkken på 700 kvm.

Meny